Happy Klanten uitbesteden?

folder_openData
commentGeen reacties
Happy Klanten uitbesteden

Twijfel je of je Happy Klanten kunt werven en behouden door dit (deels) te gaan uitbesteden? Altijd lastig, zeker nu E-commerce en marketing samen de basis vormen van digitale business. Traffic generen via SEO of advertentie campagnes en een goede UX leiden tot conversie naar de juiste actie en Happy Klanten! Ken daarom je potentiële klanten door en door en leg dat vast in enkele persona’s. Pas de customer experience aan op de customer journey per doelgroep of persona door relevante content en call-to-actions te tonen. Zowel op je website, social media kanalen, email funnel als bij de klantenservice.

Technologie
Omdat technologie en algoritmes zo snel veranderen, adviseer ik meestal om SEO en SEA uit te besteden aan een specialistisch bureau. Eventueel ook email marketing en marketing automation, afhankelijk van de expertise en beschikbare menskracht. Zet duidelijke targets en verwachtingen qua ranking, lead generatie en conversie. Manage vervolgens je leveranciers via dashboards op output en kosten/ ROI. Zo heb je gezamenlijke doelstellingen en leidt het uitbesteden van deze cruciale taken ook tot Happy Klanten.

Selectie van leveranciers
Als de keuze is gemaakt om delen van de marketing en communicatie werkzaamheden uit te besteden, komt de vervolgvraag: aan wie? Ken je al een leverancier uit een vorige baan of project? Dan is dat handig. Maar leg je niet meteen vast. Want een nieuwe opdracht of project kan weleens heel andere expertise vragen. Zo is een goed content marketing bureau als NetRespons niet meteen ook de meest logische partner om je adwords campagne aan uit te besteden. Denk daarom goed na wat je precies nodig hebt en verwoord dit in een opdrachtbeschrijving, liefst ook met de doelstellingen en beschikbaar budget erin. Dit gaat je zeker helpen bij het kiezen van de juiste leverancier om je werkzaamheden voor Happy Klanten te gaan uitbesteden. Heb je meerdere leveranciers op het oog? Schrijf dan een pitch uit.
Wil je meer weten over hoe je relevante leveranciers kunt vinden en selecteren? En wat je het beste wel/niet kunt verwerken in een opdrachtbeschrijving? Neem dan gerust contact met mij op via T: 0639040447 of leokoning123@gmail.com

Menu